Så började det…

Den första Megaloppisen i Majorna, Kungsladugård och Sandarna ordnades söndagen den 24 maj 2009. Arrangör var projektet Ekologisk Stadsdel Majorna, som leddes av Hyresgästföreningen. Genom Megaloppisen ville vi sprida kunskap om projektet till alla majbor. Vi ville visa på de förändringar som kan skapas när många människor gör något tillsammans. Vi ville skapa medvetenhet om vår överkonsumtion och hur mycket som faktiskt går att återvinna.

Loppisen riktade sig främst till majbor. Tanken var att deltagarna skulle ställa ett bord utanför den egna porten. På så sätt skulle transporter undvikas. Men också många utifrån sökte sig till loppisen.

Megaloppisen 2009 blev en megasuccé. Många ville att den skulle återkomma och så blev det. Den sista söndagen i maj varje år arrangeras Megaloppis i Majorna, Kungsladugård och Sandarna.

Megaloppisen är ett fantastiskt bevis för vad många människor kan åstadkomma tillsammans. Flera ton saker av det som inte säljs och går till ny användning, återvinns på ett miljöriktigt sätt eller går till hjälporganisationer som Myrorna.